• Imate zamašene oddtoke?
 • Naslov: Knezov štradon 17
 • Pokličite: 041 799 097
 • Povpraševanje

041 799 097

Izsekavanje keramike, sten in tal za instalacije

 • izsekovanje-keramike
 • odstranjevanje-keramike
 • odstranjevanje-keramičnih-ploščic

Pri izsekavanju ploščic uporabljamo manjšo napravo z manjšo udarno močjo. Ravno tako pri izsekavanju sten za instalacije. Da čim manj poškodujemo steno in da ne zmanjšamo njene statike. Pri izsekavanju tal pa uporabimo močnejšo napravo z večjo udarno močjo, saj ima armirani beton zelo visoko trdnost. Predvsem moramo biti pazljivi pri vertikalnem kanalizacijskem odcepu, saj je vedno tik pod spodnjem delu betonske plošče. Tudi tam uporabimo manjšo napravo, da ne poškodujemo stropa v spodnjem prostoru.V kolikor so stene pretanke in ni možno po njih napeljati instalacijo, jo ne izsekavamo.V tem primeru napeljemo instalacijo po obstoječi steni in jo nato obzidamo, ki nastane všečna odlagalna polica. To se zgodi v zelo redkih primerih. V starejših kopalnicah so ponavadi še stare litoželezne kopalne kadi, ki so zelo velike in tudi zelo težke. Takšna kad tehta lahko tudi do 100kg in jo je zelo težko odnesti iz kopalnice, ne da bi poškodovali kakšnega podboja ali vogala. Zato tovrstne kadi vedno razpolovimo in jo s tem lažje in varneje odstranimo iz kopalnice.

Povpraševanje

Odtočne instalacije

Otočne-inštalacije

Pred štiridesetih in več letih so se odtočne instalacije izvajale predvsem iz svinčenih cevi. Same svinčene cevi imajo nekje življenjsko dobo štirideset do petdeset let. Vendar danes uporabljamo zelo agresivne detergente in se mu življenjska doba bistveno zmanjša. V kolikor naletimo pri obnovi kopalnice na svinčene cevi, jih moramo obvezno v celoti nadomestiti z novimi. Danes uporabljamo Polipropilen ali tako imenovano PVC odtočno instalacijo.Pri izvedbi horizontalne odtočne instalacije je potrebno biti zelo pozoren na padce same instalacije. Idealen padec je 0,2%. V kolikor so padci preveliki voda odteče usedlina pa ostaja v cevi in po daljšem obdobju, ki se poleg usedline naberejo še obloge pride do zamašitve. Pri vertikalni odtočni instalaciji do tega ne pride, saj voda in usedlina zaradi svoje mase padeta na dno. 90 stopinjske kolene se vedno izogibamo namesto njih raje uporabimo dva 45 stopinjska, ravno tako pri odcepih uporabljamo 45 stopinjske odcepe, saj je veliko boljši pretok fekalij, kot pri ostrih kotih. Tudi po letih uporabe ko se naberejo cevne obloge ali pa spuščate neprimerne odpadke v kanalizacijo, je veliko lažje odmašiti cev, če ni ostrih kotev.Pri obnovah kopalnic v starejših objektih predvsem blokih je Vertikalna odtočna instalacija običajno litoželezna, v zelo redkih primerih pa je lahko tudi salonitna. Litoželezna vertikalna instalacija ima zelo dolgo življenjsko dobo, 150 in več let, tako da se vertikalna instalacija po blokih v večini primerov ne menjava.Pri spoju litoželezne instalacije in PVC instalacije uporabljamo posebno tesnilo, tako imenovani dekoredal trak, ki vsebuje tudi smolo in 100% zatesni sam spoj. Pri novogradnjah vedno vgraimo na otočno instalacijo vsaj eden čistilni kos, odvisno od potrbe same instalacije. Ravno tako mora biti otočna instalacija napeljana skozi streho zaradi zajema zraka. Tako imenovani odušnik, ki mora biti najmanj primera fi 75. Oddušnik je zelo pomemben, saj ob potegu vode iz kotlička se zaradi velikega navala voe v odtočni instalaciji ustvari podtlak in pri tem skozi odušnik potegne zrak. Če odušnika nebi bilo bi podtlak posesal vodo iz sifonov in bi v kopalnici smrdelo po kanalizaciji.
Tehnični podatki odtočne instalacije:Vedno se gleda sredina odtoka na končna tla.

 • umivalnik sredina odtoka 55cm na višino umivalnika 85cm
 • bide sredina odtoka 10cm
 • pralni stroj sredina odtoka med 50cm in 70cm
 • pisuar sredina odtoka 50cm
 • kuhinjsko korito sredina odtoka med 45cm in 50cm
 • pri kopalni kadi, tuš kadi in talnim wc-jem z talnim izlivom je potrebna sama oprema ali tehnična slika, saj ima model od modela različno razdaljo za odtočno instalacijo.
 • wc s stenskim izlivom sredina odtoka 18cm
 • v kopalnicah dajemo talni sifon vedno pretočni, ki ga običajno vežemo preko tuš kadi, nikakor pa se ne sme vezati preko pralnega stroja, saj se lahko zgodi da vam skozi talni sifon prihaja pena od detergenta, tudi preko kopalne kadi ga ni priporočljivo, saj ob polni kadi vode, ko jo spustite sifon ne bo utegnil pretočiti tako velikega navala vode in se lahko zgodi, da voda priteče iz talnega sifona.
 • Povpraševanje